Önümüzdeki yıllar için İstanbul belediyesi ,kentin su ihtiyacını karşılamak için tüm umutlarını Melen’e bağladı. Melen’den gelen su için barajlar yapılırken,suyun temiz akması içinde çalışmalara başlandı. Düzce belediyesine ait Taşköprü yolu üzerindeki arıtma tesisi hem yeniden elden geçiriliyor,hem de kapasitesi genişletiliyor.

Arıtma tesisinin yıllardın bulunan ve Düzce’ye yetmeyen arıtma havuzunun yanına aynı ebatlarda bir yenisi daha yapılırken,Hayvan barınağının bulunduğu yine de 50 metre genişliğinde 100 metre uzunluğunda bir arıtma havuzu daha yapılacak.

Düzce belediye sınırları içinde alanda bulunan alandan çıkacak kanalizasyon atıklarının arıtılması bu tesislerde yapılacak. Yeni yapılacak arıtma havuzları ile Düzce’nin 5 yıllık içindeki gelişimi ve nüfus artışının dikkate alındığı bildiriliyor.

Düzce belediyesi arıtma tesisinin kapasitesinin arttırılması sonrasında Gölyaka ve Cumayeri’ne de direk melen suyunu alıp arıttıktan sonra yeniden melen’e bırakacak arıtma tesisi yapılacak. Düzce’dekinden daha büyük yapılacak olan su arıtma tesislerinin yapımına da önümüzdeki günlerde başlanacak.