Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından hazırlanan kamu hastane birlikleriyle ilgili çalışmaya göre, sağlık hizmetlerinden memnuniyet düzeyi son 10 yılda arttı. Sağlık Bakanlığının çalışmasında, "Sağlık Hizmetlerinden Memnuniyet Düzeyi Haritası" da yer aldı. Buna göre sağlık hizmetinden memnuniyet oranı en yüksek iller Ege ve Akdeniz bölgelerinde yoğunlaştı.


Karadeniz Bölgesinde de sağlık hizmetlerinden memnuniyet yüksek düzeyde seyretti. Memnuniyet oranı yüzde 86'nın üzerinde olan Amasya, Giresun ve Rize en yüksek düzeye sahip iller olurken, diğer şehirlerde bu oran yüzde 76-85 oranında oldu. Bölgede memnuniyet düzeyi en düşük iller ise oranın yüzde 66-75 düzeyinde seyrettiği Düzce ve Zonguldak oldu.


Eski binalardan kurtuluş için uzun süredir yeni hastanenin bitirilmesi bekleyen Düzce’de ilçelerde açılan entegre hastaneler, vatandaşlara kolay sağladı. Depremin üzerinden geçen 15 yılda çevre illerde hastaneler faaliyete geçerken, 300 yataklı devlet hastanesinin bitirilememiş olmasının çıkan araştırmada etkili olduğu düşünülüyor.

 

 

 

Haber: S.KAŞKIR