Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Mera Islahı ve Amenajmanı çalışmaları kapsamında Yayakbaşı Köyü’ndeki 100 dekarlık mera ıslah edilerek otlatmaya açıldı.

Yayakbaşı Köyü merasının açılış töreni, Vali Ali Fidan’ın katılımı ile yapıldı.  Vali Ali Fidan, meranın Yayakbaşı köyüne hayırlı ve bereketli olmasını diledi.İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık  Bakanlığı Çayır Mera Ve Yem Bitkileri Dairesi Şube Müdürü Berat Taşer de konuşmasında meraların önemine vurgu yaptı.

Açılışa öğrenciler halk oyunu gösterisi ile renk kattı. Davetlilerin bazılarının da, müziğe dayanamayıp oynadıkları görüldü.En güzel buzağı yarışmasında dereceye giren çiftçilere de başarı belgesi ve ödülleri verildi.  Yetiştirdiği buzağısı ile Birinci olan Mehmet Bektaş, ikinci olan Sinan Demir ve üçüncü olan Yüksel Yikit belgelerini protokolün elinden aldı.Protokol tarafından kurdele kesilmesi ile mera açılış töreni sona erdi. Düzce’de 2004 yılından bu yana 19 köyde 8 bin 546 dekar alanda ıslah çalışması yapıldı. 

Haber;S.KAŞKIR