Mera Kanunu Kapsamında Tarım İl Müdürlüğü çalışmalarına başladı. Tarım İl Müdürlüğü'nün organizasyonunda yapılan çalışmalarda Düzce Kadastro Müdürlüğü tarafından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün Bolu ve Hendekte bulunan corps ağına bağlı olarak GPS ile hassas ölçümler yapılarak mera sınırları hassas noktalarla tespit ediliyor ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından temin edilen sınır taşları hassas ölçümle belirlenen noktalara köylüler tarafından dikiliyor.

Yapılan çalışmayla meraların tarla, bahçe ve ormanla olan sınırları kesinleştirilerek varsa işgaller ortaya çıkarılıyor. Tahdit çalışmaları sonucunda hazırlanacak aplikasyon haritaları askıya çıkarılacak, askı süresi bitimiyle birlikte programa alınan köylerde ıslah projeleri ve uygulamaları da yapılacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal “ İlimizde yaptığımız mera ıslah çalışmaları sonucunda Köylerimiz meralarına daha fazla değer vermeye başladı. Düzce’de 2007-2009 yıllarında tespitini yaptığımız meraların sınırlarını belirliyoruz. Bu konuda özellikle Düzce Kadastro Müdürlüğünün ve mera sahibi köylerin desteklerini görüyoruz. Düzce Kadastro Müdürlüğüne ve köylülerimize bu güzel işbirliğinden dolayı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.