İstanbul Başakşehir Devlet Hastanesi Başhekiminin hasta yakınları tarafından darp edilmesinin ardından Sağlık-Sen Düzce Şubesi tarafından yapılan açıklama ile, mesai kaydırılmasıyla başlayan nöbet uygulamasının özellikle bayan çalışanlar için endişe verici olduğu dile getirildi.
Açıklamada, “ İlimizde de H1N1 Pandemisi nedeni ile Kurban Bayramı öncesinde Aile Sağlığı Merkezlerinde başlatılan Aile Hekimliği çalışanlarının mesai kaydırılması uygulaması, bu merkezlerde saat 17.00 den sonra, bilhassa her ikisi de bayan olan çalışanlar açısından şiddet ve tacize maruz kalma olasılığına karşı endişe verici bir durum arzetmektedir. Kalıcı Konutlarda bulunan 6 No’lu Aile Sağlığı Merkezinde geçmişten bu güne devam etmekte olan nöbet uygulaması esnasında da benzer olayların yaşanmış ve adli mercilere intikal etmiş olması da durumun ciddiyetini ve kaygılarımızın gerekçelerini açıklamaktadır. Bu nedenle yasa ve yönetmeliklerde yeri bulunmayan uygulamalar başlatılırken uygulamaların doğuracağı personel mağduriyetleri de çok iyi düşünülmelidir.” denildi.
Sağlık- Sen Düzce Şube Başkanı Bülent Güleç yapılan açıklamada, nöbet uygulamasının tamamen kaldırılması Ya da güvenlik personeli ile takviye edilmesini talep etti. Güleç, “ Bu veriler ışığında İlimizdeki sağlık çalışanlarına yönelik muhtemel şiddet ve taciz olaylarına karşı hastanelerde konuşlandırıldığı gibi, nöbet uygulamasının halen devam etmekte olduğu Kalıcı konutlar, 6 No’lu Aile Sağlığı Merkezi ile, Mesai kaydırma uygulamasının devam ettiği diğer Aile Sağlığı Merkezlerinin de güvenlik personeli ile takviye edilmesi veya tamamen kaldırılması düşünülmelidir.H1N1 Pandemisi nedeni ile Kurban Bayramı öncesinde Aile Sağlığı Merkezlerinde başlatılmış olan mesai kaydırma uygulamasının güncel veriler ışığında tekrar gözden geçirilmesi kanaatindeyiz.” dedi.