İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek'in Düzce'de göreve başlaması ile birlikte sağlık alanında önemli çalışmalara imza atılıyor. Özellikle 112 Acil Servis'e büyük önem verdiği bilinen Şimşek'in 112 Acil Servis ekiplerinin başarılı müdahaleleriyle çalışmalarının karşılığını aldığı görülüyor.
Son dönemde başarılı çalışmalarıyla takdir toplayan 112 Acil Servis personeli, bir hastanın daha hayatının kurtulması için devreye hava ambulansını soktu. Sıcak hava nedeniyle bayılarak yere düşen 6 yaşındaki Abdullah Zafer beyin kanaması geçirdi. Acil servis doktorları, Minik Abdullah'ın tedavisinin İstanbul’da devam etmesi için hava ambulansını Düzce'ye çağırdı.

Edinilen bilgilere göre, 6 yaşındaki Abdullah Zafer, sıcak havada fazla kalınca bulunduğu yerde bayılarak yere düştü. 112 Acil servis ambulansı ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alınan minik Abdullah’ın beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. 112 acil servis doktorları Abdullah Zafer’in daha donanımlı bir hastanede tedavisinin devam etmesine karar verdi. İstanbul’dan çağrılan hava ambulansı saat 17.30 da Düzce Belediyesi 18 Temmuz Stadı'na indi.

Hava ambulansının stada inişi esnasında Düzce Belediye Spor kulübü yaz okulu öğrencilerinin antrenmanı yarıda kesildi. Öğrenciler hava ambulansının rahat inebilmesi için alanı hızlı bir şekilde boşalttı. 112 Acil servis ambulansından sedye ile alınan Abdullah Zafer, hava ambulansına taşındı. Hava ambulansının havalandığı esnada stat da bulunan Abdullah Zafer’in yakınları, gözyaşlarını tutamadı.

Vatandaşlar eskiden bir hastanın normal bir ambulansa sevki için saatlerce para arandığını ve para temin edilip ambulans yola çıkana kadar hastanın çoğu zaman öldüğünü gördüklerini belirterek, şu an ki durumda bir hastanın sevki için hava ambulansının gelmesinin memnuniyet verici olduğunu ve herkesin takdirini kazandığını söyledi.