Çöp sorunuyla adından söz ettiren Ağa Mahallesi'ndeki çöp atılan alanlarla ilgili yapılan haberlerin ardından İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden cevap geldi. İl Çevre ve Orman Müdürü Oğuz Bayazıt yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Müteaddit defalar basında çıkan haberlerde İlimiz Merkez İlçesi Belediye mücavir alan sınırları içerisinde boş arazilere ve dere kenarlarına evsel, endüstriyel ve tıbbi nitelikte atıkların gelişigüzel atılması suretiyle çevre kirliliğine sebebiyet verildiği belirtilmiştir. Basında çıkan haberler üzerine Müdürlüğümüz elemanlarınca Ağa Mahallesi İl Sağlık Müdürlüğü arkası Ağa Köyü merasına giden köprü civarındaki muhtelif yerlere atıkların atılarak uygunsuz bertaraf edildiği tespit edilmiş olup atanların tespiti yapılamamıştır.

Bunun üzerine Düzce Belediye Başkanlığına yazılan 25 12 2008 tarih ve 1764-1569 sayılı yazımızla 5491 sayılı kanunla değişik 2872 sayılı Çevre Kanunu ve ilgili diğer mevzuatlar gereğince, Müdürlüğümüz tarafından tutanak ve fotoğraflarla tespiti yapılan alanlardaki atıkların kaldırılarak ilgili yönetmelikler dahilinde uygun bertaraf edilmesinin sağlanması ve buna müteakip yapılan işlemler hakkında Valiliğimiz İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne bilgi verilmesi istenmiştir.

İlgili atıkların kaldırılması ile ilgili çalışmalar Müdürlüğümüzce takip edilmektedir. Bununla birlikte bahse konu alanlara atık atılmaması ve atık atanların tespit edilmesi konusunda çalışmalarımız devam etmektedir.”