Düzce’de çöp sorunu katı atık tesisi açılmasına karşın hala çözülebilmiş değil. Nisan 2015'ten itibaren evsel katı atıkların bertarafı için II. Sınıf Düzenli Depolama Sahası Faaliyete geçmiş olmasına karşın, geri dönüşüm ve ayrıştırma sistemlerinin oluşturulamamış olması çevrede rahatsızlık uyandırıyor.

Özellikle Düzce Merkeze bağlı Hasanlar Köyü’nde faaliyete geçen Katı Atık Depolama Tesisine ilişkin tepkiler her geçen gün artıyor. Daha öncede şikayetini dile getiren ve Belediye başkanına ulaşamamaktan yakınan Hasanlar Köyü muhtarı İlknur Günal bu kez tepkisini sosyal medya hesabı üzerinden gösterdi.

Düzce'nin tüm ilçe ve beldelerine hizmet veren ve 309 bin metrekare üzerine inşa edilen Katı Atık Depolama Tesisindeki, çöp alanının fotoğraflarını paylaşan Hasanlar Köyü muhtarı İlknur Günal, “Bizi bu duruma düşürenleri kınıyoruz. Özellikle Düzce Belediye başkanı Mehmet Keleş beyefendiyi. Çöpü attı bizim oraya arkasına bile bakmadı paylaşalım lütfen…”notunu düştü.
Birçok paylaşım ve beğeni alan fotoğraflarla ilgili diğer kullanıcılarda Muhtar Günal’a destek verdi. Diğer kullanıcılar da “kokudan durulmuyor mahvettiler orayı. Güzelim yeşillik alanı batırdılar. Yoldan geçerken bile kokuyu hissediliyor arabanın içinde olmama rağmen… Rezillik diz boyu, koku sinek bir yana… Bir zaman sonra sağlığımızı da etkileyecek arıtma tesisi olacaktı sözde.” şeklinde şikayetlerini dile getirdi.