Muncurlu Köyü sakinlerine bir dokunduk bin ah işittik. Köy sakinlerinin istekleri  bu devirde olmazsa olmazlar. Temiz su ve elektrik…

Köy sakinleri çeşmelerinden su içemiyor, çünkü suları çamur gibi akıyor. Elektriklerini tam manasıyla kullanamıyor, çünkü düşük gelen voltaj evde iki cihazın aynı anda kullanılmasını engelliyor. Çeşmeden akan sularının en temiz halinin sapsarı olduğunu söyleyen köy sakinlerinden Havva Yaman, “Temel ihtiyaçlarımızı istiyoruz. Bu benim en doğal hakkım.”diyerek sitemde bulunuyor ve çamurlu akan suyun faturasını ödemek istemediğini ifade ediyor.

Çamurlu Suyun Faturasını Mı Ödeyim?
Yaman, “En temel ihtiyaçlarımız elektirk ve su ancak biz bunlara ulaşamıyoruz. Su çamur gibi. Beyaz çamaşırlarımız oldu gri renk. Suyu zaten içemiyoruz. Enfeksiyon kaptık. Hiç de ilgilenmiyor. Muhtara söyledik. Yeterli bütçe koyulmadığını söylüyor. Suyun geldiği yerde hayvanların gezdiğini söylüyorlar. Gelen faturayı ödemek istemiyorum. Çamurlu suyun faturasını mı ödeyeyim. Bu benim zoruma gidiyor.”dedi.
Sorunlarını yetkililere ilettiklerini hatta elektrikleri için imza topladıklarını ifade eden Yaman, özellikle vali ve belediye başkanına sesini duyurmak istiyor.
Artık İnsanları Enayiyi Yerine Koymasınlar
Yaman, “Benim çamaşır makinem , buzdolabım bozulsa muhtar mı alacak? Televizyon çalışırken elektrik süpürgemi açamıyorum. Yetersiz. Asgari ücretle geçinen biriyiyim evimi de çok zor şartlarda yaptım. Rahat elektrik kullanmak benim de hakkım. Elektrik ve sudan çok rahatsızız. Bu şekilde yaşamak istemiyorum. “Erikli’nin suyu kadar temizmiş” diyorlar. İnsanlarla bir de dalga geçiyorlar. Artık İnsanları enayiyi, salak yerine koymasınlar. Ben köy yerinde yaşıyorum. Dağımdan temiz su akıyor neden kullanamıyorum.”diye konuştu.
Okul Aynı Yerinde Sayıyor
Yaman’ın bir diğer şikayeti ise okul. Hasarlı olduğu için öğrencilerin başka bir okula tahliye edildiğini ancak 2 yıldır okulda hiçbir gelişme olmadığını söyleyen Yaman, “bizi sürekli oyalıyorlar” diye tepki gösterdi.

 Yaman, “Okulumuzda hala onarılma var. 2 yıldır bu sorunla uğraşıyoruz. Çocuklarımız çok sorun yaşıyorlar. Diğer okul çocukları “ gidin, aşağılık çocuklar” diyormuş. Bu durumdan benim çocuğum rahatsız oluyor. Benim çocuğum çok iyi bir öğrenci, okulda o hakaretleri işittikçe gitmek istemiyor. Okul sorunun biran önce çözülmesini istiyorum. Okul aynı yerinde sayıyor. Bizi sürekli oyalıyorlar. Ben veli olarak bizzat gidip bakıyorum. Öğretmenlerimizden çok memnumun. O öğretmenler o okulu hakketmiyorlar.”dedi.

Haber; S. KAŞKIR