Düzce Belediyesi'nin Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan Toplumsal Gelişme Merkezi aracılığı ile hayırsever vatandaşların bağışlarıyla temin edilen 4 adet tekerlekli sandalye Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel’in de katılımıyla ihtiyaç sahiplerine verildi.
Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel, Belediye Toplumsal Gelişme merkezine müracaat eden vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere yapmış oldukları çalışmalar sonucu temin edilen sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine vermekten mutluluk duyduklarını söyledi.
Tekerlekli sandalyeleri bozulan ve tamiri gereken iki akülü sandalye TOGEM tarafından tamir ettirilirken, akülü sandalyesi olmayan iki vatandaşa da sandalyeleri Başkan Yardımcısı Vahap Demirel tarafından verildi. Akülü Sandalye ihtiyacı olan 11 yaşındaki Onur Köroğlu sandalyesini alır almaz bulunduğu ortamda gezinirken mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Hayırsever vatandaşların yardımıyla akülü Sandalye ihtiyacı olan 9 yaşında çocuk felci geçirerek fiziksel engelli yaşamak zorunda kalan Celalettin Atabey ve kız kardeşi Perihan Atabey’in sandalyeleri tamir ettirilirken, 11 yaşındaki Onur Köroğlu ve 55 Yaşındaki Yaşar Yaman’ın sandalyeleri kendilerine teslim edildi.
Onur Köroğlu’nun annesi Fatma Köroğlu, Düzce Belediyesi ulaştırma Müdürlüğüne yeni temin edilen yolcu taşıma otobüslerine rahatlıkla binebildiklerini belirterek, diğer otobüslerde zorluk çektiklerini belirtti. Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Demirel, 2013 yılında mevcut otobüslerin sözleşmelerinin biteceğini ve yeniden yapılacak olan ihaleye şartnamesine ekleme yapılarak, engellilerin binip inebileceği otobüslerin seferlere konulacağını söyledi.
Akülü arabalarına kavuşan vatandaşlar yardımlar için teşekker ettiler.