Düzce Nurettin Zafer Yan Sahası karşısında bulunan, Sembil Sezen'e ait olan 5 katlı Sezen Apartmanı'nın arka kısmında yapılan baz istasyonu mahallede oturan vatandaşların tepkisine yol açtı. Üstelik baz istasyonu değişik neden gösterilerek vatandaşlar habersiz bir şekilde yapıldı. Vatandaşlar da baz istasyonunu bilmeden yapılan çalışmalara yardımcı oldu.

Vatandaşlar, baz istasyonun yerleşim yerine yapılmasını istemediklerini dile getirirken cep telefonlarının çekme problemi olmadığını ve baz istasyonuna ihtayaçları olmadıklarını söyledi. Sezen Apartmanında ve hemen yanındaki evlerde oturan vatandaşlar baz istasyonunun sağlık açısından iyi olmadığını düşünerek, “Yetkililer kime sormuşlarda bu baz istasyonunu bizim evlerimizin dibine kurdular? Bu mahallede oturan hiç kimseye sorulmadan kurulan bu istasyon için açıklama bekliyoruz. Hekes para kazanmak istiyor ama insan sağlığını tehlikeye düşüererek deği.”l şeklinde konuştular.

Mahalle Muhtarı Halit Özdemir ise yaptığı açıklamada “ Yapılan şeyin baz istasyonu olduğunu bize söylemediler. Yapımına yardım bile etmiştik ancak başımıza böyle birşey geleceğini tahmin etmemiştik. Bu iztasyonun bizim yerleşim yerimizde çalıştırılmasına izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı. Baz istasyonunun yapıldığı bina öğrenci yurdu olarak kullanılıyor.