Kalıcı Konutlar Çamlıevler Mahallesi sakinlerinin çöp ve sokak hayvanları ile ilgili sıkıntılarını gündeme getirmemizin ardından haber merkezimize çok sayıda benzer şikayet geldi. Yıllardır gündeme olan ancak bir türlü çözüm bulunamayan sokak hayvanları problemi ile ilgili özellikle Kalıcı Konutlar’dan yükselen tepki sessileri, akıllara 1 Kasım seçimleri öncesi verilen vaatleri getirdi. Düzce'de sayıları giderek artması nedeniyle bir sorun haline dönüşen sokak köpekleri için AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü modern hayvan barınakları projesini sunmuştu. 100 dönümlük alan üzerine yapılması planlanan hayvan barınağı projesi için Özlü, Düzce’nin diğer illere örnek olacağını söylemişti. Projenin hayvansever dernekleri ile birlikte planlanacağını açıklayan Düzce Milletvekili Özlü, proje detayları ile ilgili şu bilgileri vermişti:

“Orman Genel Müdürlüğü veya Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait yaklaşık 100 dönüm büyüklüğündeki bir alanı sokak hayvanları yaşam alanı olarak tahsis edilecek. Bu alanın etrafı tel çitle çevrilip içine modern hayvan barınakları inşa edilecek. Sahipsiz sokak hayvanları toplanıp tedavisi, aşısı, sağlık bakımı, kısırlaştırma işlemi yapıldıktan sonra bu yaşam alanına alınacak. Fabrikalarla görüşülüp yemek artıkları her gün bu hayvanların beslenmesi için değerlendirilecek.”

Seçildikten sonra projeleri tek tek hayata geçireceği sözünü veren Milletvekili Özlü’nün bu konuda ne zaman adım atacağı merak konusu oldu. Seçimin üzerinden 3 ay gibi kısa bir süre geçse de gruplar halinde gezen başboş sokak hayvanları için vatandaşlar bir an önce çözüm bulunmasını istiyor. 

Haber;S.KAŞKIR