Hava sıcaklığının artması ve buna bağlı olarak Düzce'de nem oranının % 65'i bulması, tansiyon ve böbrek hastaları başta olmak üzere bir çok hastalığı tetiklemesiyle başlayan rahatsızlıklar özellikle "acil" servislerde yığılmalara neden oldu.   

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi (DADH) Dahiliye Uzmanı Dr. Ahu Oğur, aşırı sıcakla birlikte artan nem oranıyla birlikte giyim kuşam ve gıdada düzenlemeye gidilmesi gerektiğini hatırlatarak, güneş çarplarından korunmak için özellikle açık renk kıyafet giymenin yanında tuzlu gıdalardan ve ağır yağlı kızartmalardan kaçınılması gerektiğini vurguladı:

            SIVI TAKVİYESİ ŞART...!

Ramazan dolayısıyla artan sıvı ihtiyacının iftarla sahur arasında "sıvı takviyesi"yle telafi edilmesini öneren ADH Dahiliye Uzmanı Dr. Oğur:" Günde en az 2-2,5 litre suyun alınması gerekiyor. Su alamayanların, bu sıvı ihtiyacını giderici gıdalar almasında yarar var.Bu çay, bitkisel çaylar, meyve suyu, süt ve ayran gibi sıvılarla telafisi mümkündür."dedi.

Son günlerde özellikle Düzce'de nem oranının yüksek oluşu ile birlikte özellikle tarla ve bahçelerde çalışan çiftçilerin güneşten korunmaları gerektiğini kaydeden Dr. Oğur, açıkta güneş altında kalmaktan kaçınılması gerektiğini, gerekirse güneşten korunmak için şapkanın yanında açık renk kıyafetler giymenin yararlı olacağını söyledi.

Tansiyon hastalarının ve böbrek hastalarının gündüz saat:11.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmaktan kaçınmalarını  öneren Dr. Oğur, başağrısı ve tansiyon artış ve yükseliş anlarında dinlenmeyi tercih etmelerini tavsiye etti.

HABER; E.TAYHAN