Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Ekim ayının Meme Kanserinde Farkındalık ayı olması nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü ve KETEM’le ortaklaşa düzenlediği bilgilendirme etkinliğinde Soğukpınar Mahallesinde yaşayan kadınlar, Gezici Sağlık Aracı’yla aracılığıyla kanser taramasından geçti.

BİR KADIN BİR HİKAYE KADINLARLA BULUŞTU
Öncü TV’nin sevilen programı Yeşim Acar’la Bir Kadın Bir Hikaye Gezici Sağlık Aracı’yla birlikte mahallede yaşayan kadınlarla bir araya geldi.Programda Meme Kanseri ile ilgili çalışmalar anlatıldı. Aile hekimi ve KETEM’e gidemeyenlere yardımcı olmak amacıyla mahalle sakinleriyle buluşan Gezici Sağlık Aracı, kadınlara kanser taraması uyguladı.

VATANDAŞLAR İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR NİMET
İl Halk Sağlığı Kanser Birimi’nde görevli Ebe Suzan Duman, yaptıkları taramadan kadınların memnun kaldığını ifade ederken bilinçlenme düzeyleri hakkında konuştu. “Bilen ve bilmeyen kadınlarımız var. Bilmeyenler çoğunlukta olduğu için bu hizmetin ayaklarına kadar gelmesinden memnun kaldılar. Taramalar vatandaşlarımız için çok büyük bir nimet. Meme Kanseri çağımızın hastalığı. Tedavisi mümkün olan bir hastalık. Bu hastalıkla mücadelede bakanlığımızın belirlemiş olduğu ulusal standartlarımız doğrultusunda yapmış olduğumuz taramalarla birlikte erken teşhisle tedaviyi kolaylaştırıyoruz.” Duman kadınlar arasında ilk defa tarama yaptıranların olduğunu belirtirken kadınların bu konuda çekingen davranmalarını hastalığın adından endişe duymalarına bağladı.

KADINLARDAN İTİRAF: KORKUYORUZ
Etkinlik sayesinde ilk defa tarama testinden geçen kadınlar, uygulamadan duydukları memnuniyeti ifade ederken Meme Kanserinden korktuklarını da itiraf ettiler.

DOĞALGAZ VE OKULUN İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASINI İSTEDİLER
Kadınlar, Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi aracılığıyla yapılan uygulamadan duydukları memnuniyetin yanı sıra mahallelerindeki eksiklikleri de Yeşim Acar aracılığıyla ifade ettiler. Doğalgaz ve okuldaki eksikliklere değinen mahalleli, çocukları için sosyal donatı alanı talebinde bulundular.

Haber:Y.SEVER