“Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında 2014 yılının “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan edilmesi nedeniyle hedef kitle olarak seçilen “Sağlık Çalışanları” obezite ile mücadele ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla, halkın da katılımıyla yürüyüş düzenledi.


İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Kent Ormanı'nda toplanan sağlık çalışanları, "sevdiklerimizle sağlığa yürüyoruz", "sigara ve alkolden uzak durun" yazılı dövizler taşıyarak sağlıklı yaşam mesajı vermek için yürüdü. Yaklaşık, bir kilometre boyunca yürüyüş yapan sağlık çalışanları ve aileleri, ardından kent ormanında temiz havada piknik yapıp vakit geçirdiler.


“sevdiklerimizle sağlığa yürüyoruz" sloganıyla her ay yürüdüklerini söyleyen Düzce Halk Sağlığı Müdürü Rıfat Poyraz bireylerin günde en az yarım saat düzenli yürüyüş yapması gerektiğini anlattı.
Obeziteyle mücadelenin çağın en büyük sorunu olduğuna dikkat çeken Müdür Yardımcısı Mahir Arslan ise, farkında olmadan alınan kiloların ileride sıkıntı çıkarabileceğini dile getirdi.

Haber;S.KAŞKIR