Çocukları hareketli bir yaşama alıştırmak ve onlara sporu sevdirmek adına Sağlık Bakanlığınca yürütülen ve Düzce Halk Sağlığı İl Müdürlüğünün organizasyonu neticesinde gerçekleştirilen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" çerçevesinde ilk bisikletler törenle dağıtıldı.  

Düzce’de ilk olarak Aydınpınar Köyü’ndeki Aydınpınar İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen törene; Vali Ali Fidan, İl Halk Sağlığı Müdürü Mahir Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı Bilal Güvenir ile okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından konuşma yapan Vali Ali Fidan, projenin amacını anlattı.
Fidan, “ Bisikletlerle hareketli hayat kültürünü oluşturmak istiyoruz. Çocuklarımıza sporu sevdirmek ve sporcu birey olarak yetiştirmek. Sağlık bakanlığının yaptığı araştırmaya göre nüfusun yüzde 96’sı fiziksel aktivite yapmıyor. Yüzde 72’si ise hareketsiz bir hayat sürüyor. Çocuklarımıza baktığımızda 4’de birinde fazla kilo yani obezite sorunu var. Bu yüzden çocuklarımıza ilk okuldan başlayarak  düzenli spor kültürüne alıştırmamız gerekiyor. Spor sadece bedensel anlamda değil, ruhsal anlamda da gelişme sağlıyor. İnşallah bu tür çabalarla gelecek da daha düzenli spor yapmalarını arzu ediyoruz. Bisikleti aynı zamanda bir ulaşım aracı olarak kullanmak bir çok sorunu da önleyecek. Keşke hayatımızın her aşamasına entegre edebilsek.” dedi.

Vali Fidan’ın konuşmasının ardından 10 kız, 10 erkek öğrenci olmak üzere 20 öğrencilere dağıtıldı. Kasklarını takan öğrenciler, okul bahçesinde tur attı. Proje kapsamında 3 yıl içinde Türkiye genelinde 1 milyon adet, Düzce’de ise 16 okulda 235 bisiklet dağıtılacak. Bisikletler okullarda “Seçmeli Spor Etkinlikleri” dersinde kullanılacak.

Haber;S.KAŞKIR