Toplumda ağız ve diş sağlığı duyarlılığının artması, çocukların gelecekte konu ile ilgili sıkıntılar yaşamaması amacıyla İl milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttükleri  bir kampanya kapsamında okullarda  ağız ve diş sağlığı taraması yapılıyor.

 Kampanya için seçilen ilk okul olan Uzunmustafa İlköğretim Okulu’nda  düzenlenen açılış törenine Vali Yardımcısı Kemal Kahraman, il Sağlık Müdürü Bahattin İlter ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Kemal Kahraman, sağlık konusuna gidereke daha fazla önem verildiğini, bunun göstergesinin genel bütçe harcamaları içinde sağlığa ayrılan payın giderek artması olduğunu söyledi.

Sağlık Müdürü Bahattin İlter ise  İl Milli Eğitim Müdürü’nün kendisinden ağız ve diş sağlığı taraması için talepte bulunduğunu, müdürlük olarak ciddi bir hazırlık süreci geçirdiklerini ve  Dünya Sağlık Örgütü normlarına uygun bir form hazırladıklarını söyledi.

Ağız ve Diş Sağlığı taramasının iki aşamalı olarak gerçekleştirileceğini söyleyen İlter, birinci aşamanın okullarda, ikinci aşamanın da Düzce Ağız ve Diş sağlığı Merkezi’nde  yürütüleceğini ifade etti. Bu çalışma kapsamında okullarda diş fırçası kullanımı çürükler gibi konuların kayıt altına alınacağını dile  getiren İlter, sorunları olan öğrencilerin tedavilerinin  de yapılacağını sözlerine ekledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ise, ağız ve diş sağlığı  konusunda sıkıntıları tespit ederek il Sağlık müdürlüğü’ne başvurduklarını ifade ederken, çocuklardan büyüklerine sigara içmemeleri ve ağız  sağlığına dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunmalarını istedi.