Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla yapılan Çevre Haftası etkinlikleri, Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı. Düzenlenen törene Düzce Valisi Bülent Kılınç, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyeli, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Çevre ve Orman İl Müdürü Oğuz Bayazıt, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, izci gurupları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikler Çevre ve Orman İl Müdürü Oğuz Bayazıt'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

'Pekçok olumsuzluklar yaşanıyor."

Çevre Haftası töreninde konuşma yapan Vali Bülent Kılınç, “Ülkemizde çevre adına pek çok olumsuzluklar yaşanıyor. Bunun yanında güzel şeylerde yaşanıyor. Belirli bir yaş grubunda olanlar, doğayı anarken çevreyi hatırlarken ve başkalarına anlatırken, doğayla ilgili geçmişe yönelik hatıralarını anlatıyorlar. Bugün bakıyorsunuz, anlattıkları hatıraların hiçbiri günümüzde kalmamış. Kalitesiz kömürden dolayı pek çok şehrimizde nefes almak bile mümkün değilken, doğal gazın devreye girmesi ile bugün büyük şehirlerimizde insanlarımız artık derin nefes alıyor. Son yıllarda yapılan denetimlerle, teknolojinin ilerlemesi ile, maddi kaynaklarında bollaşmasıyla, insanlarımıza daha iyi sağlıklı içme suyu verebiliyoruz artık.” şeklinde konuştu.

"Çevre kirlenmesi hepimizin yaşamını etkiliyor."

Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel de yaptığı konuşmada “Bugün içinde bulunduğumuz çevre ve çevre sorunları, artık dünyadaki bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelmiştir. İçinde bulunduğu çevre kirlenmesi hepimizin yaşayışını etkileyen bir hal almıştır. Uygarlığın gelişmesi, sanayileşme sonucu fabrikalarda insan gücüne gereksinim de arttı. Kırlarda, köylerde, yani doğal çevrede yaşayan insanlar bu nedenlerle kentlere göçtü, Kent nüfusu önemli ölçüde çoğaldı. Sonuçta da kentlerde nüfusun artışı ve sanayileşme ile birlikte çevre sorunu ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.


Çevre ve Orman İl Müdürü Oğuz Bayazıt ise, çevrenin bütün canlılar için önemli olduğuna değinerek “Bütün canlılar kendi yaradılışlarına uygun ortamlarda, hayatlarını devam ettirebilirler.” dedi.

Konuşmaların ardından, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Oğuz Bayazıt tarafından “En Çevreci Okul” yarışmasında dereceye giren okullara plaket taktim edildi. Düzder Başkanı Cemal Aksan, Düzder'in düzenlediği “En Güzel Bahçe ve En Güzel Balkon Yarışması'nda dereceye girenlere ödüllerini verdi. Aksan ayrıca, çevre ile ilgili bugüne kadar yaptığı çalışmalardan ötürü Çevre ve Orman İl Müdürü Bayazıt'a da plaket verdi. Ödül törenin ardından ise, 23 Nisan İlköğretim Okulu Öğrencileri dans gösterisi sundu.


Anıtpark'ta düzenlenen tören Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, alana getirilen ağaç fidanlarının vatandaşlara dağıtılmasının ardından sona erdi.