İstanbul’dan Ankara istikametine gitmekte olan Mesut Çolak idaresindeki 34 EM 7044 plakalı otomobil seyir halindeyken yağışlı havanın da etkisi ile kontrolünü kaybederek bariyerlere çarpmıştı. Çarpmanın etkisi ile orta bariyerlerin bir bölümü otomobilde bulunan Mutlu Kaya’nın vücudunu parçaladı. Kazanın ardından Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan Kaya 112 acil servis hava ambulansı ile İstanbul Kadıköy'de bulunan özel bir hastaneye nakledildi. Karın bölgesine yol kenarında bulunan bariyerlerin hızlı çarpması ile durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Atatürk Devlet Hastanesinden 112 Acil Servis Ambulansı ile büyük bir titizlikle taşınan hasta statta bekleyen Hava Ambulansına da aynı titizlikte konularak saat 11:30 sıralarında İstanbul Kadıköy'de bulunan özel bir hastaneye götürülmek üzere stattan havalandı. İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek'in bizzat ilgilendiği hastaya 112 Başhekimi Dr. Serdar Bilgeç'de Yalnız bırakmadı.

Bilgeç yaptığı açıklamada, “ileri bir şartlarda yoğun bakım gerektiren bir hasta olduğu için sevk ediyoruz. Daha iyi bir merkezde kontrol edilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu. Bilgeç ayrıca Hava Ambulansının Düzce'ye 17. kez geldiğini de konuşmalarına ekledi.