Erol Tayhan’ın hazırlayıp sunduğu Manşet Programının bu haftaki konuğu Düzce Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Lütfi Çırakoğlu’ydu. Çırakoğlu Düzce’deki Sağlık sektörü, hastaneler, doktor sayıları ve hizmete giren yenilikler hakkında bilgiler verdi.

ACİLİYETİ OLMAYANLAR ACİLE GELİYOR

Çırakoğlu, yılbaşı gecesinde ve gribal enfeksiyonların yaygın olduğu şu günlerde oldukça yoğun olan acillerin durumu hakkında bilgiler verdi. Saçını boyayıp kafası kaşındığı için acile gelenlerin bile olduğunu dile getiren Çırakoğlu, acile gelenlerin belki de çok küçük bir kısmı gerçekten acil hastalar diyerek durumu özetledi. 

Çırakoğlu, “Acillerde normal şartlarda baktığımız hasta sayısı 700 civarındadır. Yoğunluğun olduğu günler 900 civarında dedi. Gribal enfeksiyonun yoğunluğun olduğu günler 24 saatte 1000-1200 oluyor. Bize ve hastalarımıza baya sıkıntı yaşattı. Önceki yıllara oranlara Düzce’de Atatürk Devlet Hastanesi acil çalışan hekim sayısına baktığımızda ciddi bir doktor sıkıntımız yok.” Dedi.

MUNCURLU’DA ONKOLOJİ KLİNİĞİNİ KURDUK

Çok tartışmalara neden olan Onkoloji Hastanesi’nin kurulamaması hakkındada bilgiler veren Çırakoğlu, Muncurlu Hastanesi’nde Onkoloji Kliniğinin kurulduğunu bu kliniğinin ciddi bir iş olduğuna değinerek müstakil bir hastaneye benzediğini ifade etti.

Kanser teşhisi konmuş ve doktoru tarafından kemoterapi yapılması uygun görülen hastalara belli periyodlarla kurulan kemoterapi Kliniğinde ilaç alımı yapılabileceğini ifade eden Çırakoğlu bunun için çevre illere gitmelerine gerek kalmadığını ve kliniğin 5 Hastayı aynı anda alabilecek kapasitede olduğunu vurguladı.

FİZİK TEDAVİ SERVİSİ AÇILACAK

Devlet Hastanesinin her ne kadar bitirilmese de bünyelerine yeni birimler eklediklerini ve başarılı olduklarını dile getiren Çırakoğlu, İŞKUR’un boşalttığı eski binanın alt katını kiralayarak Fizik Tedavi Servisi açacaklarını söyledi.

Çırakoğlu, “25 yatak kapasiteli Fizik Tedavi Servisi kurulacak. Fizik Tedavi uzman arkadaşların ihtiyaç duyacakları aletleri de aldırıyoruz. Fizik tedavi servisinde uzaktan gelen ve ağrılı hastalarda yatış yapılacak. Hekim sayısı yeterli, teknisyenlerde var.” dedi.
Çırakoğlu, fiziksel yapı olarak hala prefabrik yapılarda hizmet verdiklerini ve en büyük sorunlarının Devlet Hastanesinin bitmemesi olduğunu söyledi.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ’NDE HALK MEMNUN

Ağız ve Diş Sağlığı Binasının neredeyse bitmek üzere olduğunu dile getiren Çırakoğlu, binasında kiralık olarak hizmet verdikleri Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesindeki hizmetten halkın memnun kaldıklarını dile getirirken yeni binaya geçtikleri takdirde hizmet veren doktor sayısının 27’den 40’a yükselteceklerini dile getirdi. 




Haber: G. KARDUZ