Her Çarşamba Öncü TV ekranında izleyicileriyle buluşan Yeşim Acar’la Hayata Dair programında bu hafta yaklaşan Anneler Günü sebebiyle ‘Anne çocuğuna nasıl model olur? Sağlıklı anne olmak çocuğun gelişimini nasıl etkiler? Özgüveni yüksek çocuk yetiştirmek için neler yapmalı?’ başlıklarına yer verildi. Programa konuk olarak katılan Ruhsal Gelişim Uzmanı Özge Öner Kapısız, anneliğe hazır olmanın ne anlamına geldiğini paylaştı. Kapısız, “Anne olmayı isteyip istememek çok önemlidir. Sevgimizi ve enerjimizi verebilecek düzeyde olmalıyız. Ne amaçla çocuk sahip olduğu önemlidir. Mecburiyet ve baskılar zararlı sonuçlara sebep olur.” Dedi. 

Yaşam ve Kariyer Koçu Yeşim Acar, annelerin anneliği çocukları büyürken öğrenmelerinin eksiklik olduğunu vurgularken süreç içerisinde annelerin çocuklarına temel gereksinimlerini vermek adına koşturduklarını bununda çok doğru olmadığını aktardı. Acar, bu noktada eğitimin önemine değindi.

Ruhsal Gelişim Uzmanı Kapısız, özgüvenli çocuk yetiştirme konusunda annelerin kişiliğinin ve karakterinin sağlam ve sağlıklı olmasının çok kritik bir unsur olduğunu belirtti. Kapısız, çocuklara kendi hayatlarıyla ilgili söz hakkı verilmesinin önemi hakkında açıklamalar yaptı. “Ailelerin çocukları için her şeyi tasarladıkları, çocukların kendi gelecekleriyle ilgili fikirlerini almadıkları takdirde o şartlarda büyüyen çocukların geleceği olmaz! O çocuklar çok başarılı olsalar dahi gerçek kimliğini kanıtlayamaz.” Kapısız, son olarak bir çocuğun geleceğinin sağlıklı olması için 0-6 yaş aralığının önemli olduğunu o dönemde yapılması gereken her şeyin yapıldığı takdirde çocukların hayatı boyunca yanlış yola girme ihtimalinin düşük olduğuna dikkat çekti. 

Haber:Y.SEVER