Ağa mahallesinde yanllız yaşayan 80 yaşındaki Ahmet Akyüz, Düzce Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi tarafından Kalıcı Konutlar 14. bölgede Bulunan Hilmi Çilingir huzur evine yerleştirildi. 80 yaşında yanlız yaşayan Ahmet Akyüz'ü evine almaya giden görevliler içeri girdiklerinde gördükleri manzara yürekleri ürpertecek boyuttaydı.
Sobadan çıkan duman heryanını sarmış, yediği yemekler ve eşyalar evin heryerine dağılmış bir şekilde olan evde yaşamını güçlüklerle sürdüren Ahmet Akyüz'ün yardımına Düzce Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi yetişti. Ahmet Akyüz muhabirimizin "Yanlızmı yaşıyorsunuz" sorumuza cevap olarak "Allahtan başka kimsem yok" dedi.
80 Yaşındaki Ahmet Akyüz Hayatı Boyunca Hiç Evlenmemiş. çevredeki vatandaşların yardımı ve kendi topladığı paralarla geçimini sağladığı öğrenilen Akyüz.ün Komşusu olan Remzi Çaldıran "Ona bakan kimsesi yok. Ben elimden geldiği kadar sobasını doldurup ısınmasını sağlıyorum. Gerçekten yardıma muhtaç birisi" ifadelerini kullandı.
TOGEM Ekiplerinin geldiği andan itibaren ihç susmayan ve 4 yıldır Ahmet Akyüz'ü yanlız bırakmayan Kurt köpeği biran olsun susmadı. Adı "kurt" olan ve 3-4 yıldır Akyüz ile yaşayan köpek sahibinin isteği üzerine yetkililer tarafından Düzce Belediyesi Hayvan Barınağına götürüldü.
Akyüz evinden alındıktan sonra Düzce Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezine götürelerek kendisine kazak, gömlek, çeket, iç çamaşırı ve ayakkabı verildi.
Yetkililer daha sonra Akyüzü alarak kalıcı konutlar 14. bölgede bulunan Hilmi çilingir huzur evinin yolunu tuttu. Huzur evi Müdürü ve sakinleri tarafından kapıda karşılanan akyüzün Abisi Remzi Akyüz'ün de huzur evinde yaşadığı öğrenildi. Ahmey Akyüz, abisi ile birlikte yaşayacağı yeni evine kavuşmanın sevinci ve heycanı ile çalışanların yardımı ile içeri girdi. 49 kişinin yaşadığı huzur evinin yeni nufusu Ahmet Akyüz ile birlikte 50 oldu.