Yaz aylarını heyecanla bekledik tam geldi derken daha tadına doyamadan sonbahara giriş bile yaptık. Uzmanlar ise sonbaharda yaşanan ani hava değişlikleri nedeni ile gribe karşı uyarıyor. Her yıl sonbahar aylarıyla birlikte grip ve nezle vakalarında yaşanan artışa dikkat çeken uzmanlar ise "Gripten korunmak için zamanın da aşınızı olun" dedi.
Dünya Sağlık Örgütü‘nün verilerine göre grip her yıl dünya nüfusunun yüzde 5‘ini etkiliyor. Özellikle sonbahar dönemlerinde artış gösteren ve ileri yaş, çocuk, kronik hastalığı olan ve bağışıklık sistemi baskılanan kişilerde ölüme kadar varabilen ciddi sonuçlar doğurabilen gribe karşı en etkili yol aşı olmak.
Aşı olmanın dışında hastalığın bu safhaya gelmemesi için de çeşitli önlemlerle uyarılarda bulunan doktorlar, havaların değişim gösterdiği bugünlerde giyime dikkat edilmesi gerektiğini ifade ettiler. Sıkı giyinmenin yanı sıra gıdalara da dikkat çeken uzmanlar, sağlıklı beslenmek ve vücudu zinde tutmanın da gribe karşı önemli bir nokta olduğunu belirtiyor.

 Haber; R. BAL