Karadeniz'de geçtiğimiz yıllarda yaşanan boğulma olaylarının ardından uzun süre gündemde kalmasına rağmen, alınacak önlemler konusunda bir ilerleme sağlamak mümkün olamadı.

Can kayıplarının önlenmesi için vatandaşlara uyarılar yapmanın yeterli olmadığı bir kez daha ortaya çıkarken, gerek geçtiğimiz yıl yaşanan boğulma olaylarının ardından, gerekse bu sene haziran ayında cankurtaran ekiplerinin kurulacağı açıklandı. Ancak ne geçen sene, ne de bu sene aktif bir cankurtaran ekibinin Akçakoca'da görev yapması bir türlü sağlanamadı.

Düzce Valisi Bülent Kılınç, cankurtaran kurulması için çalışmaların hızlandırılacağını açıklasa da, söz konusu ekibin göreve hazırlanması için gereken süre nedeniyle bu yaz benzer olaylarda müdahale edebilecek bir ekibin kurulması zor gözüküyor. Üstelik 15 kişilik cankurtaran ekibinin kurulması da tek başına yeterli olmayacak. Akçakoca'da halkın en çok kullandığı plajlarda denizde hazır bekleyen bir görevlinin tehlikeli noktalar konusunda uyarılar yapılmasına yönelik bir altyapının da hazırlanması gerekiyor.

Ayrıca plaj alanlarının başka örneklerde görüldüğü gibi şamandıralar ve ağlar aracılığı ile sınırlandırılması da, güvenlik alanının daraltılması acısından can kayıplarının önüne geçilmesinde önemli bir etken olarak değerlendiriliyor.

 Bu önlemlere ek olarak, halkın rağbet etmediği plajlar konusunda da uyarı tabelalarının yeterli olup olmadığının da sorgulanarak yapılabilecek önlemlerin masaya yatırılması gerekiyor.