Her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ancak bu yıl bayram nedeni ile31 ekim- 6 Kasım tarihleri arsında kutlanan Doku ve Organ Bağış Haftası nedeni ile Düzce Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği vatandaşları böbrek bağışı konusunda bilinçlendirmek amacıyla spor sokak girişine stant açtı.

Doku ve böbrek bağışı haftasına stant açarak destek olmak istediklerini söyleyen Düzce Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Arzu Dolapçıoğlu, kitap ve broşür dağıtarak vatandaşları böbrek bağışı konusunda bilinçlendirmek istediklerini söyledi.

Dolapcıoğlu, geçtiğimiz yıllara oranla vatandaşların böbrek bağışına daha ilgili olduğunu belirterek “vatandaşlarımız artık daha bilinçli sorular soruyorlar, merak ediyorlar, öğrenmek istiyorlar. Bizde bu konuda elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Sağlık bakanlığını bünyesinde yer alan doku ve organ bağışı ünitelerine yönlendiriyoruz.” dedi. Doku ve organ bağışı nakli bekleyen hastaların sayısının her geçem yıl artığına dikkat çeken Dolapçıoğlu, vatandaşlardan bu konuya duyarlı olmalarını istedi.

Haber; S. KAŞKIR