Sakarya'nın Sapanca ilçesinde geçirdiği trafik kazasının ardından kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 14 yaşındaki çocuğun ailesi tarafından bağışlanan organları 6 kişiye umut olacak.

Sapanca'da 28 Ocakta otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan ilköğretim okulu öğrencisi Gökhan Halil, Toyotasa Travmatoloji ve İlkyardım Hastanesine kaldırıldı.

Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören çocuğun dün gece beyin ölümü gerçekleşti. Baba Yusuf Halil ile anne Fatma Halil,çocuklarının organlarını bağışlama kararı aldı.

Bunun üzerine, çocuğun organlarını almak için İstanbul ve Ankara'dan sağlık ekipleri geldi. Halil'in kalp, karaciğer, böbrek, kornea ve kalp kapakçığının alınması kararlaştırıldı.

Organların alınması işlemini yürüten ekibin başında bulunan Florence Nightingale Hastanesinden Op. Dr. Murat Dayangaç, travma sonrasında beyin ölümü gerçekleşen çocuğun organlarını ihtiyacı olan hastalara ulaştıracaklarını söyledi.

Operasyonun 3-4 saat süreceğini ve zamana karşı yarışacaklarını belirten Dayangaç, ''Karaciğeri ve kalbi Florance Nightingale Hastanesine, böbreklerinden bir tanesi ile korneaları Çapa Tıp Fakültesine, diğer böbreği de Ege Üniversitesine göndermeyi planladık. Kalp kapakçıklarını da Ankara'ya göndereceğiz'' dedi.

Organ bağışı kararını kolay vermediklerini söyleyen baba Yusuf Halil, ''Bu karar bizim için zor oldu ama işin sevindirici tarafı oğlumun organlarının başka insanlarda yaşayacak olmasıdır'' diye konuştu.