Yoğun kar yağışı nedeni ile kapanan köy yolları hastaları zor durumda bıraktı. Vatandaşların imdadına 112 Acil Servis’in Paletli Ambulansı yetişti. Dün geceden itibaren etkisini arttıran yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 74 köy yolu kapandı.

112 Acil Servisi Paletli Ambulansı dün geceden itibaren Yığılca ve Kabalak’ta toplam 6 hastayı paletli ambulans ile hastaneye sevk etti. Yığılca’ya bağlı Aksaklar Köyü, Hacıyeri Köyü ve Boğaziçi’ne bağlı yayla Köyü’nde kapanan yollar nedeniyle hastalar mahsur kaldı. Mahsur kalan hastalar, 112 Acil Servis ekiplerinin Paletli Ambulansı ile uzun süren yolculuk sonrası hastanelere sevk edildi.




Onlardan biri de Boğaziçi’ne bağlı Yayla Köyü’nde yaşayan 12 yaşındaki Yağmur Nur Polat oldu. Yüksek ateş nedeni ile rahatsızlanan Yağmur Nur Polat’ın Yayla Köyü’ndeki evine yaklaşık 1,5 saatlik yolculuk sonrası ulaşan ekipler, 12 yaşındaki kız çocuğunu Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.


24 saat vatandaşların hizmetinde olduğunu duyuran İl Sağlık Müdürlüğü ihtiyaç duyulduğunda vatandaşların çekinmeden 112’yi aramaları gerektiğini ifade etti. 

Haber:İ.KELEŞ