Hükümet tüm sağlık çalışanları, hasta, hasta yakınları içinde olmak üzere sağlıkta dönüşüm programından etkilenecek kesimlerin katılımı olmadan Kanun Hükmünde Kararnameyle Kamu Hastane Birlikleri yasasını çıkarttığını hatırlatan SES İl Temsilcisi Cemal Yılmaz, “Bu başlı başına bir olumsuzluktur.” Derken, Devletin bu yasayla sağlık hizmetini veren olmaktan hızla çekildiğini ve yalnızca organizasyonla ilgilendiğini iddia etti.

Yılmaz, “ Kamu Hastane Birlikleri Yasası sağlığı parayla alınıp satılan hale getirecek, kişinin doğuştan gelen hakkı olmaktan çıkaracaktır. Sağlık çalışanlarını ise tamamen piyasanın insafına terk eden, iş ve ücret güvencesini ortadan kaldıran bir sonuç yaratacaktır.” Dedi.
Bu yasayla tüm Devlet hastanelerinin 100 birlik altında toplanacağını kaydeden Yılmaz, Birliklerin hükümetin tayin edeceği yöneticiler tarafından yönetileceğini, Sağlık sistemine özgü yönetim kadrolarının iptal edileceğini iddia etti. Yılmaz, “Devlet sağlıktan elini çektikçe karlı olmayan çocuk sağlığı ve bakımının, bulaşıcı hastalıklarla mücadelenin, kronik hastalıkların yönetiminin, yaşlı bakımının bozulduğunu ve bunun da tüm toplumu HASTA hale getirdiğini göreceğiz. SES bundan sonra da kamusal sağlık alanının genişletilmesini, ücret ve iş güvencesini, taşeronlaştırmaya karşı duruşu katılmayı düşünen tüm sendika ve kitle örgütlerini ortaklaşa mücadeleye çağırmaktadır.” Dedi.

Haber; H. İŞCAN