Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezlerinden bir taneside de pide. Ramazana sayılı gün kalırken pide fiyatlarının ne kadar olacağı da merak konusu. Düzce Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz, yaklaşan Ramazan ile birlikte, beklenen pide fiyatlarını açıkladı. Düzce'de 400 Gram ramazan pidesi 2 TL'den, 600 gram ramazan pidesi ise 3 TL'den satışa sunulacak.

Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz, bu yıl Düzce'de Ramazan pidesinin gramının da fiyatının da arttığını söyledi.

Gramı da fiyatı da arttı

Korkmaz, “Geçen yıla oranla pidenin gramı 50 gram büyüyerek 2 TL'den satılacak. 400 gram pide 2 lira, 600 gram pide ise 3 TL olarak belirlendi. Bu fiyat çevre illerde de aynı. Geçen yıl 1 buçuk lira ile 3 liraydı. Bu sene 2 ila 3 lira olarak belirlendi. 50 gramda büyüdü.”dedi.

Hepsi anında yapılabilicek şeyler değil

1 Temmuz’da yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ile ekmekte yeni bir dönemin başladığına dikkat çeken Korkmaz, tebliğin oturmasının zaman alacağını söylerken, tüm fırıncıların ve vatandaşların duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Korkmaz, “Un kodeksi Temmuz'un 1'nden itibaren yürürlüğe girdi. Bu tarihten itibaren gelecek olan unlarda katkı olmayacak. Şuan herkesin elinde un var. bu unlar bitene kadar kullanılacak. Ancak bu tarihten itibaren başka un imal edilemeyecek. Edilirse cezası da var. bu bir süreçtir.Vatandaş gittiği yerlerde tüm ekmekleri elliyor. Bir satış elemanı olacak ve ekmekler de herkesin ulaşabiliceği bölgeye konulmayacak. Bunların hepsi anında yapılabilicek şeyler değil. Zaman gösterecek. Hızlı bir şekilde fırıncılar ve vatandaşlar olarak alışmalıyız. Buna vatandaşlarımız da sağlığı için duyarlı olması lazım.”diye konuştu.

 

Haber: S. KAŞKIR