Prim borcunu ödemeyene kötü haber! Sağlık Bakanlığı yaptığı yeni düzenleme ile muayene ve rapor alımlarına zamlı tarife uygulaması getirdi. Fakat yeni düzenleme tüm vatandaşları ilgilendirmiyor. Sağlık Bakanlığı özellikle prim borcunu ödemeyen vatandaşı prim ödemeye teşvik etmek için, zammı bu vatandaşlara uygulayacak. Bununla birlikte sosyal güvencesi olmayanlar, milletvekilleri ve turistler de zamdan etkilenecek.

Sağlık Raporuna da Zam

Sağlık Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi ile 15 lira olan SGK'sız muayene ücreti 30 lira oldu. Tetkik ve diğer sağlık hizmetleri için de zam yapıldı. En büyük zam oranı rapor alımlarında oldu. Devlet Hastanesi'nden alınacak sağlık raporunun ücreti 3 liradan 20 liraya çıkarıldı.

Öte yandan bu yeni uygulama prim borcu işveren tarafından ödenmeyen vatandaşı mağdur edecek. Çalıştığı halde primleri düzenli yatırılmadığı için borçlu durumuna düşen vatandaş da bu durumdan etkilenecek. Hastaneye gittiğinde borçlu olduğu için cebinden para çıkması gerektiğini öğrenen çalışanların soluğu işverenin yanında alarak hesap sormasını sağlaması beklenen uygulamanın etkileri ilerleyen günlerde görülecek.

 

 

 

 

Haber: C. Üstüner