Düzce Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Cemil Işık Sönmez, GÜNLÜK Programında yaptığı değerlendirmede sigaranın vücudun her yanına zarar veren bir özelliği olduğunu hatırlatarak bundan kurtalmanın yolunun iradenin yanında "profesyonel yardım almaktan" geçtiğini dile getirdi. Sigara bırakmak için kalp ve akıl birlikteliğinin esas olduğunu hatırlatan Yard. Doç. Dr. Sönmez, DÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ve Atatürk Devlet Hastanesi'nde bulunan sigara bırakma kliniklerinin profesyonel yardım için çalıştıklarını söyledi:

            EN ÇOK KULLANAN 10 ÜLKE ARASINDAYIZ

Dünyada sigarayı en çok kullanan 10 ülke arasında Türkiye'nin olduğunu kaydeden Yard. Doç. Dr. Sönmez, Erol Tayhan'ın bir sorusu üzerine tütün endüstrisinde Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Japınya'nın olduğunu dile getirerek "Sigarayı onlar üretiyor bizde tüketiyoruz" dedi:

Sigaranın yaptığı etki ve rahatsızlıkları dikkate aldığımızda korkunç bir sonucun ortaya çıktığını kaydeden  DÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Cemil Işık sönmez "Sigara en ucuz bir kitle imha silahıdır" diyerek yeni bir tartışma başlattı. Sigaranın vücutta yaptığı tahribat başta olmak üzere ekonomik olarak büyük zararlara yol açtığını belirterek bundan kurtalmak için de profesyonel yardıma ihtiyaç olduğunu bunun için de çaba sarfettiklerini söyledi:

Haber;E.TAYHAN