Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından EDES programı kapsamında finanse edilen Düzce Valiliği Koordinasyonunda Düzce İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yürütülmekte olan "Engelsiz Bembeyaz Bir Gülümseme " ve “Hayata sağlıklı gülümsemek için bende fırçalıyorum” projeleri için tanıtım programı düzenlendi.

Valilik toplantı salonundaki tanıtım programına başta Düzce Valisi Ali Fidan, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir,  ilgili kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından proje ile ilgili sunum yapıldı. Ardından konuşma yapan Vali Ali Fidan, Koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yaptı.



Düzce Kamu hastaneleri Genel Sekreteri Zülfü Kılıç da projenin engellilerle empati kurmalarını sağladığını söyledi.Konuşmalarının ardından program hediye takdimi ile son buldu. 2015 yılında hayata geçirilen “Engelsiz Bembeyaz Bir Gülümseme” projesi kapsamında engelliler ile ailelerinin ağız ve diş sağlığı konusunda bilinç düzeylerinin arttırılması, engellilerin ağız ve diş sağlığı taramaları ve ihtiyaç duyulan tedavileri yapılıyor.