Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü,  Şehrin altyapısını kuvvetlendirmek, meydana gelebilecek büyük su arızalarını ve su kesintilerini önlemek, içme suyu hatlarını yenilemek için, ana hatlarda geniş kapsamlı bir çalışma başlattı. Düzce’deki tüm mahallerin içme suyu ihtiyacını karşılayan ana hatlarda tahrip olan, yenilenmeyen içme suyu boruları elden geçiriyor.

Ancak çalışma sonrası suyun bekletilmeden verilmesi, musluklardan adeta çamur akmasına neden oluyor. Bu da evlerdeki elektronik cihazlarda arızalara yol açıyor. Karaca Mahallesi Işık Sokak’ta ikamet eden Engin Demir de sık sık çeşmeden akan çamurlu suya isyan eder hale geldi. O görüntüleri sosyal paylaşım sitesinde paylaşan Demir’e ulaştık ve kendisi gibi birçok evde de yaşanan sıkıntıyı dinledik.

BİLDİĞİNİZ ÇAMUR AKIYOR!

Demir, “ Akşam eve geldiğimde elimi yüzümü yıkamak için musluğu açtım. Resmen çamur akıyor. Yaklaşık yarım saat akıttık ancak düzebildi. Böyle çamurlu suda evimizde bulunan güneş enerjilerinin deposu çamur doluyor. Enerjimiz çalışmıyor. Ben 6 ayda bir depo mu değiştireceğim. Yarım saat suyu akıttım, boşa gitti. Bunun parasını da ben ödüyorum. Özellikle 2 aydır su kesintisi oluyor. 153’ü aradığımızda “boru patlak birkaç saat içinde düzelteceğiz yada hat yenilemesi ” Diyorlar. Ancak suyu açtığımızda bildiğiniz çamur akıyor. Bu bizim çamaşır, bulaşık makinelerimize de zarar veriyor. Beyaz eşyamda gidiyor. Ben mağdur oluyorum.” dedi.

80’Lİ 90’LI YILLARDA DEĞİLİZ

Başka illerde kirli suyun tahliye edildikten sonra şebekeye verildiğini kaydeden Demir, yapılan uygulamaya tepki gösterdi.

Demir, “İstanbul’da sordum, boru patladığında her mahallenin tahliyesi var. Çamurlu suyu akıtıyorlar temiz su geldiğinde şebekeye veriyorlar. Herhâlde çamurlu su vermek Düzce’ye mahsus… Bir tek ben değil, bir çok arkadaşımdan da benzer şikayetler duydum. Artık 2015 yılındayız. 80’li 90’lı yıllarda değiliz. Bu kadar basit olmaması lazım.” ifadelerini kullandı.

EKSTRA KALEMLER ÇIKARDILAR

Belediyenin evsel atık, bakım ücreti gibi faturaya ekstra kalemler eklendiğine dikkat çeken Demir, alınan ücrete karşın gördüğü hizmete anlam veremediğini belirtti.

Demir, “Yeni su faturam geldi. Hiç görmediğim bakım ücreti, çevre, evsel atık KDV derken, eklenmiş de eklenmiş. Ben zaten faturamı ödüyorum. Ekstra kalemler çıkardılar. Önceki faturama bakıyorum, yeni kutular eklenmiş, doldurulmuş. iki boş kutu var onlara bir daha ay ne yazacaklar merak ediyorum.” diye konuştu. 

Haber;S.KAŞKIR