14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Düzce ve çevre illerden gelen doktorlar bir etkinlik düzenledi. Sağlıklı yaşama dikkat çekmek ve sporun önemini vurgulamak için bisikletleriyle Anıtpark önünde toplanan gruba Mehter takımı marşlarla eşlik etti. Yağmura rağmen etkinlik vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gördü.


Grup Anıtpark’taki etkinliğin ardından Gölyaka ve Efteni Gölü’ne pedal çevirdi. Şehir dışından gelen doktorlar Düzce’nin doğal güzelliklerini yakından görme fırsatı buldular.
Sağlıklı bir yaşam için bisiklet sporunun çok önemli olduğunu vurgulayan bisiklet gönüllüsü Türkan Avcan, farklı illerden gelen 20’ye yakın misafirlerini Düzce’nin çeşitli doğal güzelliklerine götüreceklerini, hem spor yapıp Tıp Bayramı’na dikkat çekeceklerini hem de Düzce’nin tanıtımına destek vereceklerini belirtti.


Avcan, “Tıp Bayramı’na dikkat çekmek için çevre illerden arkadaşlarla toplandık. Tıp deyince aklı sağlıklı yaşam ve spor geliyor. Bize göre de en eğlenceli spor bisiklet. Arkadaşlarla pedal çevirerek Düzce’nin çeşitli yerlerini gezeceğiz.” şeklinde konuştu.


Etkinliğe Ankara’dan pedal çevirerek gelen Ankara Bisiklet Gönül Birliği temsilcisi Ayhan Daş, Düzce’nin özellikle bisiklet sporu için çok uygun olduğundan bahsetti.
Daş, “Düzce doğası gereği Ankara’ya göre çok daha güzel. Bisiklet açısından daha müsait. Şehir yerleşim olarak gelişmişlik olarak çok hoş.” ifadelerini kullandı.
Grup Anıtpark’taki etkinliğin ardından Gölyaka’ya doğru pedal çevirmeye başladı. Grubun meydanda oluşturduğu görüntü ise görülmeye değerdi.