Sağlık Bakanlığı bünyesinde 4/B statüsünde çalışan sağlık personelinin sözleşmeleri artık idare tarafından tek taraflı fesih edilmeyecek.

 

Bakanlık, sözleşmenin 9’uncu maddesinde yer alan ,”Taraflar, 1 ay önce ihbar etmek şartıyla, sebep göstermeksizin sözleşmeyi her zaman feshedebilir” ifadesini, “ personel, bir ay önce ihbar etmek şartıyla sözleşmeyi feshedebilir” şeklinde değiştirdi.

 

Sendikaların yoğun ısrarları üzerine 4/B sözleşmeli sağlık çalışanlarının sözleşmelerinin 9/d maddesinde yer alan,”Taraflar, 1 ay önce ihbar etmek şartıyla, sebep göstermeksizin sözleşmeyi her zaman feshedebilir” ibaresindeki idarenin tek taraflı sözleşmeyi fesih etme yetkisi kaldırıldı.

 

Sözleşmelerin 9/d maddesinde yer alan “Taraflar, 1 ay önce ihbar etmek şartıyla, sebep göstermeksizin sözleşmeyi her zaman feshedebilir “ hükmü değiştirilerek, “ Personel, bir ay önce ihbar etmek şartıyla sözleşmeyi feshedebilir” ifadesi eklendi. Sağlık Bakanlığı yaptığı bu düzenlemeyi yazı ile 81 il valiliklerine gönderdi.