Sağlık Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi ve Tetra Pak tarafından başlatılan “Osteoporozdan korunmak için... sağlık için.. sağlıklı süt için..” kampanyası çerçevesinde Sağlık Bakanlığı Temsilcisi Yüksek Ziraat Mühendisi Nazime Yüksekkaya tarafından sağlık personeline konferans verildi. Konferansın ilk bölümünde sağlık çalışanlarına osteoporoz ve sütün beslenmedeki önemi anlatıldı. Konferansta merkez ve ilçelerdeki toplum Sağlığı Merkezi’nde çalışan sağlık personeline konu ile ilgili bilgiler verildi.

Her 3 kadından ve 5 erkekten 1'inin osteoporoz riski ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Yükseksekkaya “ Halk arasında kemik erimesi olarak da bilinen ve en sık görülen kemik hastalığı olan osteoporoza karşı başlatılan "Osteoporozdan korunmak için... Sağlık için... Sağlıklı süt için" kampanyası, sağlık ocaklarında uzmanlar tarafından verilen halkı bilinçlendirme eğitimleri ile başladı. Kemiklerin güçlü ve sağlam kalması için ihtiyaç duyulan kalsiyumun ilerleyen yaşlarda büyük bir kısmının kaybolması anlamına gelen osteoporoz, genellikle ileri yaşlarda görülse de temeli çocukluk ve ergenlik dönemine dayanıyor” şeklinde konuştu.

Yüksekkaya “Osteoporoz, ülkemizde yaklaşık 8 milyon kişinin yaşam kalitesini son derece olumsuz yönde etkileyen, ancak önlenebilen bir kemik hastalığı. Bu hastalığın tedavisi de devlet bütçesinde önemli bir yer teşkil ediyor” ifadelerine de yer verdi.