Çilimli Yeni Vakıf Sağlık Evi'nin asıl amacı dışında kullanılmasıyla ilgili yaptığımız haber Sağlık İl Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.



Konunun Öncü Haber'de yer alması üzerine Halk Sağlığı Müdürlüğü, "Sağlık Bakanlığı Bayrağı"na sahip çıkılaacğı vurgulanarak, Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan bir protokol gereği üç katlı Sağlık Evi'nin iki odasının dışında ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin yemekhane ihtiyacı için ayrıldığı açıklandı.

Sağlık Evinin amacı dışında kullanılmasınıın bazı sakıncaları da beraberinde getirdiğinin vurgulandığı açıklamada binanın korunması ve çevresinde ve bahçesinde bira şişelerinin bulunmasının eğitim ve öğretim açısından olduğu kadar sağlık açısından da uygun olmadığı vurgulanarak aksaklıkların giderilmesi için okulla ilgili olarak Milli Eğitim Müdürlüğü'yle yazışmaların başlatıldığı ifade edildi..

İl Genelinde 31 tane sağlık evinin olduğu vurgulanarak özeallikle merkezde bulunan sağlık evlerinin engellilere uygun bir ortama getirilmesi için çaba sarf edildiği belirtilerek aile hekimlerinin bulunduğu Sağlık Evleri'nin kalorifer tesisiatla donatıldığı da açıklandı.

Haber;E.TAYHAN