Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada sağlık giderleriyle ilgili haksız ödemeler ve suistimallerin önlenmesi konusundaki çalışmaların devam edildiği belirtildi.

Bakanlık, 2007 ve 2008'in ilk 6 ayı kıyaslandığında, toplam sağlık giderlerinin yüzde 26, özellikle üniversite ve özel hastanelerin giderlerinin yüzde 77 oranında arttığını bildirdi.

Sağlık alanındaki açılımlarla sağlık kuruluşlarına başvuruların arttığını da dile getiren Bakanlık, 2002 yılında hastanelere aylık 13 milyon başvuru yapılırken, bu rakamın 2007 yılında 34 milyonu aştığına da dikkat çekti.

Sağlıktaki suistimallerin ve haksız ödemelerin önlenmesi için fiili denetimlere başladıklarını belirten Bakanlık, Nisanda devlet ve üniversite hastaneleri ile özel kuruluşlarca Sosyal Güvenlik Kurumu'na fatura edilen tutarın 1 milyar 138 milyon YTL olduğunu, bunun Mayısta yüzde 10 azalarak 1 milyar 28 milyon YTL'ye, Haziranda ise Mayısa göre yüzde 18 azalarak 843 milyon YTL'ye gerilediğini de sözlerine ekledi.