Hepimizin bir şekilde hayat ile ilk tanışmasına vesile olan, sağlık hizmetlerine en çok ihtiyacı olan küçük bebekler ve anne adaylarına özverili bir şekilde hizmet sunan ebeler, sağlık sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Ülkemizde her yıl 21- 28 Nisan tarihleri arasında Ebeler haftası kutlanmaktadır.

Bu hafta sebebiyle bir mesaj yayınlayan Türk Sağlık- Sen Düzce Şube Başkanı Şemsettin Bahadır; Hem sağlık çalışanı olmanın güçlüğünü yaşayan, hem de kadın olarak çalışma hayatında yaşanan zorluklara göğüs geren ebelerimizin artık üvey evlat muamelesi görmemeleri gerektiği, Ebelerimizin mesleki tanımlarının bir an önce yapılması ve görevleri dışında çalıştırılmalarına izin verilmemesini istediklerini ifade etti.

 Bahadır, ayrıca ebelerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, gerekli tıbbi malzeme, ilaç ve fiziki mekanların kendilerine sağlanmasının ülkemizin geleceğine katkısının olacağı, bu sayede ülkemizin sağlık göstergelerini daha yukarılara çıkacağını belirtti.

21- 28 Nisan tarihleri arasında kutlanan Ebeler haftası nedeniyle yurdumuzun dört bir yanında hizmet sunan ebelerimize teşekkür eden Bahadır, ebelerimizin sorunlarının bir an önce çözüme kavuşmasını istediklerini, ayrıca ilimizde görev yapan ve üyeleri olan tüm ebeleri 2 Mayıs akşamı düzenleyecekleri moral gecesine beklediklerini kaydetti.