14 mart Tıp bayramı etkinlikleri çerçevesinde Tıp Balosu düzenlendi. Vali Vasip Şahin, Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan, Düzce belediye Başkanı İsmail Bayram, DÜ rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, daire müdürleri , STK temsilcileri ve sağlık çalışanlarının katıldığı baloda konuşan Vali Vasip Şahin, sağlık çalışanlarının zor şartlar altında destan yazdığını söyleyerek, 10 yıl önce sorulsaydı bu şekilde konuşmayacağının altını çizdi.

Vali Şahin, “ Doktorlar ve sağlık çalışanlarının hakettiklerini fazla yapamıyoruz. Ancak yine de başarılı çalışmalar var bu başarıyı sizler ortaya çıkardınız. Sağlık bakanlığında sağlıkta dönüşümü ilerlemeyi sağlayan güçlü bir kadro var. Sağlık bakanı hedefleri iyi çizmiş, ileriyi gören bir yapıya sahip. Bugün yurtdışından Düzce’ye hastalar geliyor.” Dedi.

Baloda yılın en iyi aile hekimi seçilen Yazlık sağlık ocağı aile hekimi Mahir Arslan, bu ödülün hayali ile bugünlere geldiğini söyleyerek, kendisini bu ödüle layık görenlere teşekkür etti.

İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek sağlık alanında yaşanan atılımdan söz ettiği konuşmasında, insan odaklı görev yapan sağlık çalışanlarının daha iyi şartlarda hizmet vermesini dilediğini belirtti.

Engeller çok

Baloya katılan Milletvekili Fevai Arslan, tüm sağlık çalışanlarının Tıp bayramını kutlarken, Düzce’de sağlık hizmetleri konusunda yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Arslan, sağlık çalışanlarının 4 ayrı noktada zor şartlar altında hizmet verdiklerini söylerken, bu zorluğu aşmak için bürokrasi, kanun ve bazen de müteahhit engeline takıldıklarını belirtti.

Arslan, “ Dönüp dolaşıp hocadan önce önüne geleceğimiz sizlersiniz. Sizlerin ne kadar cefakar ve vefakar şekilde hizmet vermeye çalıştığınızı biliyorum. Diş hastanesini de sayarsak 4 ayrı noktada hizmet vermeye çalışıyorsunuz. Bizim de bu konuda çok hassasiyetimiz var. Bu şartları iyileştirme derdindeyiz. Engelleri nasıl aşacağımızı düşünüyoruz. Bazen bürokrasi, kanun bazen de müteahhit engeline takılıyoruz. Bu engelleri hep beraber aşacağız. Sağlık sektöründe daha iyi yere geleceğimize inanıyorum.” Dedi.

Milletvekili İbrahim Korkmaz ise konuşma yapmak için çıktığı kürsüde, yine esprili bir konuşma gerçekleştirdi. Korkmaz kısa tuttuğu konuşmasında sadece sağlık çalışanlarının bayramını kutladı.

Korkmaz’ın, “ Bu kürsüye çıkıp da ne konuşacağım diye sayın valimize sordum o da dün akşam kaldığın yerden devam et dedi. Ancak kaldığım yerden devam edersem basına malzeme çıkacak yine onun için etmiyorum, bütün sağlık çalışanlarının Tıp bayramını kutluyorum. “ şeklindeki konuşması salonda gülüşmelere neden oldu.

Konuşmaların ardından Düzce İl sağlık müdürlüğünün faaliyetlerinin yer aldığı slayt gösterisi sergilendi.

Baloda, başarılı doktor ve sağlık çalışanlarına plaket verilirken, yılın en iyi aile hekimi seçilen Mahir Aslan ödülünü Vali Vasip Şahin’in elinden aldı.

Ayrıca basın çalışanlarına da plaket verilen baloda, Öncü televizyon haber spikeri Özlem Yavuz ve Kameraman Hakan Sarıgüzel de ödüle layık görüldü.

Program, protokol eşlerinin balo pastasını kesmesi ile sona erdi.

HABER:H.İŞCAN