Türk Sağlık-Sen Düzce Şubesi ve Sağlık Emekçileri Sendikası Düzce İl Temsilciliği düzenledikleri ortak basın açıklaması ile sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınadı.
Atatürk Devlet Hastanesi acil servisi önünde toplanan sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Türk Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Şemsettin Bahadır, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her geçen gün arttığına dikkat çekerek tüm siyasileri göreve davet etti.
Sağlık çalışanlarına şiddetin Düzce’ye de sıçradığını belirten Bahadır, vatandaşların canları için 24 saat nöbet tutan sağlık çalışanlarının zulüm ve şiddeti hak etmediğini savundu.
Zulüm ve Şiddeti Hak Etmiyoruz
 Bahadır, “Şiddete maruz kalan darp edilen, hakarete uğrayan, canı yanan hekimler ve sağlık çalışanlarının tek amacı Düzcelilere 24 saat yaz kış demeden sağlık hizmeti vermek. Sizler sıcak yatağınızda uyurken, karda kışta, soğukta-sıcakta 24 saat sizin canınız, çoluk çocuğunuz, anneniz, babanız için dağda bayırda görev başındayız. Bizler bu mesleği yurdumuzun her yerinde ifa edere ve daha da iyi ücretlerle çalışabiliriz, ancak Düzcelilere bu hizmeti ABD’den veya Fransa’dan birileri gelip vermez. Sizin canınız için 24 saat ayakta nöbet tutan biz sağlık çalışanlarının hak ettiği zulüm ve şiddet değil, dua ve minnettir.” Dedi.
Sağlık Çalışanlarının Sesi Kesilmeye Çalışıyor
Bahadır, sağlık emekçilerine yandaş idariceler ve sendikalar eliyle baskı ve sindirme politikaları uygulandığını öne sürdü.

Bahadır, “Kamuoyundan gizlenmeye çalışılan ancak acısının biz sağlık çalışanlarının çektiği bu kalkışma ve şiddeti önlemek için gerekli önlemleri almayan, yeterli can güvenliğini sağlamadan bizlere nöbet tutturarak canımızı tehdit altında bırakan, işini gücünü bırakıp yandaş sendikaya baskı ve tehditle üye kaydettirmeye çalışan, kısaca sağlık çalışanlarının sesini kesmeye çalışan idarecileri de şiddetle kınıyoruz.”diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR