Sağlık-sen düzce şubesi tarafından yazılı basın açıklaması yapıldı.
Açıklamada aile hekimliğinde uygulanan nöbet uygulamasına yürütmeyi durdurma ve iptal davası açıldığı bildirildi.
Açıklamada Aile hekimliği uygulamasının ilimizde başladığı 2005 yılı Eylül ayından belirli bir süre sonrasında Merkez İlçe Kalıcı Konutları 6 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde ve 31.12.2009 tarihinde de Akçakoca 1 No’lu ve 2 No’lu Aile Sağlık Merkezlerinde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılmış olan Aile Hekimliği çalışanlarının aktif nöbet uygulamasının mevcut yasa ve yönetmeliklerde yerinin olmaması ve aile hekimliği çalışanları açısından hukuka ve hakkaniyete aykırılık teşkil etmesinden ve çalışanlar adına hak mağduriyetine sebep olmasından ötürü öncelikle yürütmenin durdurulması bilahare de uygulamanın tamamen iptal edilmesi için Sağlık-Sen Düzce Şubesi tarafından Sakarya Nöbetçi Bölge İdare Mahkemesinde dava açılmıştır denildi. İl Sağlık Müdürlüğünün uygulaması açıkça hukuka ve iç mevzuata aykırıdır bu nedenle öncelikle yürütmenin durdurulması bilahare iptal edilmesi gerekmektedir.
Hafta içi nöbet tutan hekimlerin nöbet tuttukları için izinli olmasından dolayı diğer hekimler yoğun bir iş yükü altında görevini ifa etmektedirler. Bu nedenle de hastalarına daha az zaman ayırmak zorunda kalmaktadırlar. Aktif nöbet hizmetinde bulunan aile hekimlerinin hastaları mesai saatlerinde hizmet alamamıştır. Fakat İl Sağlık Müdürlüğünün aktif nöbet sistemi konusunda uygulamaya halen devam ediyor olması Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Elemanları için kabul edilebilecek bir durum değildir.
nöbet uygulaması işleminin hukuka, hakkaniyete, ve anayasaya aykırı olduğundan hareket ile Aile hekimliğinde uygulanmakta olan aktif nöbet uygulamasının öncelikle yürütmesinin durdurulması sonrasında da tamamen iptal edilmesi için Sağlık-Sen Düzce Şubesi tarafından Sakarya Nöbetçi Bölge İdare Mahkemesinde dava açıldığı bildirildi.