Son günlerde eleştirilen sağlıkla ilgili “tam gün” yasası bugün Bolu-Düzce Tabib Odası tarafından da gündeme geldi. Oda üyeleri, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin poliklinik servisi önünde açıklamalarda bulundu. Tıp Fakültesi başta olmak üzere sağlık alanında uygulanan “tam gün” yasasını eleştirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bolu-Düzce Tabib Odası Başkanı İlknur Arslanoğlu, “Son günlerde Tıp Fakültesi öğretim üyeleri için rotasyon, “tam gün” yasa tasarısı başta olmak üzere bir dizi değişiklik gündemdedir. Öncelikle Türk Tabibler Birliği mevcut durumu savunmamaktadır. Bugün Tıp Fakülteleri başta olmak üzere, sağlık alanında birçok olumsuzluk yaşanmaktadır. TBB bu tablonun düzeltilmesi gerektiğini ve çözüm önerilerini ısrarla söylemektedir. Ancak bugün bir iyileştirme iddiasıyla meclise sunulan Tam Gün Yasa Tasarısı'nı TTB ısrarla reddetmektedir. Çünkü TTB'ye göre ortada esas olarak bir Tam Gün hedefi yoktur, mevcut tasarıyı böyle adlandırmak konuyu tümüyle çarpıtmaktadır,” ifadelerini kullandı.

Yasayla ilgili yapılması gereken değişikliklerden de bahseden Arslanoğlu, “Bu yasanın doğru adı “Hekim işgücü Piyasası Düzenleme Yasası” olmalıdır. İşgücü yasası piyasası çalışanları tek başına ve güçsüzleştirecek daha düşük ücretle istihdam etmek için oluşturulan ortamdır, emeğin karşılığını vermek ve böylece nitelikli hizmet sunumunu sağlamakla ilgilenemezler.” şeklinde konuştu.