Sağlık Bakanlığı, sağlık birimlerinin tamamının hasta bilgilerini paylaşabileceği “Dijital Hastane projesini yürürlüğe sokmaya hazırlanıyor.

Proje ile hastanın sağlık kayıtları internet üzerinden başka illerdeki sağlık merkezleri tarafından izlenebilecek. Bu durumun özellikle büyük şehirlerde hastanelerde yığılmanın önüne geçmesi bekleniyor. SağlıkNet Projesi adını taşıyan sistem, hasta ve doktorlara önemli kolaylıklar sağlayacak.

Sisteme dahil hastanelerde çalışan uzmanlar, farklı hastanelerdeki doktorlarla bilgi alış verişi yapabilecek. Bu durum belli ölçüde uzman doktor yetersizliğinden kaynaklanan sorunların önüne geçilmesini de sağlayacak. Böylece küçük şehirlerdeki hastalar da uzman teşhisi ile tedavi görebilecek.

Herhangi bir hastanede muayene olan ve tahlil yaptıran bir hasta TC kimlik numarası ile herhangi bir hastaneye başvurduğu zaman kontrollerine kaldığı yerden devam edebilecek. Aynı hastadan aynı tetkiklerin mükerrer talebi de sona erecek. Sistem, kamu hastanelerini kapsadığı gibi, özel hastaneler tarafından da kullanılabilecek.

Projenin son aşamasına geldiği ve açıklamanın Eylül ayında yapılacağı da bildirildi.