Düzce’de tedavi arayışındaki vatandaşların sağlık sisteminden şikayetleri her geçen gün artarken, sağlık hizmetlerindeki yetersizliğin boyutlarının tespitlerine resmi kurumlar da hazırladıkları raporlarla katkıda bulunuyor. 2007-2009 Düzce İl Stratejik Planı’nda sağlık alanında yetersizliğin boyutları oldukça net bir şekilde ortaya konuluyor.

Sağlık hizmetlerinin daha verimli olması için teknik personel sayısı, araç gereç ve donanım malzemelerinin arttırılması gerektiği belirtilen İl Stratejik Planı’nda, sağlık tesislerinin  fiziki yapılarının günümüz şartlarına uygun hale getirilmesinin gerekliliği de vurgulanıyor.

Devlet Hastanelerinde bulunmayan Spinal Tomografi, MR, Mamografi, kemik yoğunluğu ölçüm cihazı, taş kırma ünitesi gibi tıp açısından önemli cihaz ve ünitelerin hastanelere kazandırılması gerektiği belirtilen planda, İlimiz hastanelerinde Kemoterapi uygulaması için onkoloji biriminin de kurulmasının zorunlu olduğu ifade  edilirken, ağız ve diş sağlığı ünitesinin de bir an once kurulması gerekliliği vurgulanıyor.

Stratejik planda aile hekimliği ve koruyucu sağlık hizmetlerinin verilmesinde karşılaşılan  sorunlar ile ilgili bir yaklaşımın ortaya konulmaması ise dikkatlerden kaçmazken, Cihaz eksikliklerinin bazılarının SSK’nın özel hastaneler ile yaptığı anlaşmalar kapsamında giderilmeye çalışıldığı, kalanlar için ise girişimlerde bulunulması gerekliliği her geçen gün daha çok hissediliyor.