Hükümetin sağlıkta yaptığı reform ile Düzce yıllardır özlediği hizmete kavuştu. Aile hekimliği uygulamasında pilot il seçilerek ilklere Düzce'de imza atan Hükümet basının da uygulamaları sıkı bir şekilde takip ettiği Düzce'de sağlıkta yaşanan tüm sorunlara çare üretti ve Düzceli vatandaşların hastanelerde ve sağlık ocaklarında yaşadığı sorunları bir bir çözdü.

Vatandaşlara sorulduğunda Düzce’de sorunsuz olarak görünen bir birim varsa o da sağlık birimi. Son zamanlarda sağlık alanında atılan ciddi adımlar da bunun bir örneği. Hava ambulansı bu ciddi adımların en önde geleni. Düzce’de hayata geçtiği günden bu yana hastaların kurtarılma oranında gözle görülür bir artış yaşanmaya başladı. Bu güne kadar Düzce’ye 50’nin üzerinde gelen hava ambulansı hastaları zamanında gideceği yere götürerek zamandan tasarruf ediyor. Sağlık alanında yapılan bir uygulama da alo 182. Alo 182 ile vatandaşlar hastanelerde kuyruk derdine düşmeden telefonla gidecekleri doktorun adını söyleyerek istedikleri saate sıra alınabiliyor.

112 çalışanları da Düzce'de en iyi hizmeti veren birimlerin başında geliyor. Düzce’de son zamanlarda kazaların sayısının artması, oruç ve sıcak ile birlikte bayılmaların sayısındaki artış ve bunun yanı sıra medikal vakaların olması Düzce 112 ambulans komuta kontrol merkezinin yoğun bir mesai yapmasına neden oluyor. Günde ortalama 50 vakaya çıkış yapan 112 ambulansları vakalara zamanında müdahale edebilmek için saniyelerle yarışıyor. Bir kazaya mesafesine göre gidiş ve dönüş süreleri konulan ambulanslar merkezden de vaka yerine nokta atışı şeklinde yönlendiriliyor. Tüm ilkyardım çağrılarına hedeflenen sürelerde ulaşmayı başaran 112 ekipleri bugüne kadar on binlerce can kurtararak ne kadar önemli bir görevi üstlendiklerini sergiliyorlar. Düzce’de zaman zaman yaşanan küçük çaplı aksaklıklara rağmen Düzce'de sağlık birimlerinin en başındaki isim olan İl sağlık Müdürü Ersin Şimşek ve tüm ekibi son dönemde başarılı çalışmalarla ilimizde sağlık alanında halkın rahat bir şekilde hizmet almalarını sağlamaya çalışıyorlar.

Haber; Ü. ÇETİN