İl Genel Meclisi toplantısına katılan İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, üyelere müdürlüğünün son dönemde yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. İlter, Düzce’de Ulusal Medikal Kurtarma ekibi ve Kanser Erken Teşhis ve Tarama merkezi kurulacağını söyledi.

 

Ulusal Medikal Müdahale ekibinin 40 kişiden oluşacağını dile getiren İlter, bu ekibin her türlü teknik donanıma sahip ve 7 gün 24 saat esasına göre görev yapacağını belirtirken,  ekibin teorik dersler için Akçakoca Öğretmen evinde pazartesi gününden bu yana çalıştığını söyledi. Derslerin Cuma günü sona ereceğini dile getiren Sağlık Müdürü, Beyköy’de cumartesi günü ekibin kamp yapacağını, Pazar günü de bir tatbikat düzenlendiğini ifade etti.

 

Ayrıca Muncurlu Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde kısa adı KETEM olan Kanser erken teşhis ve tarama merkezi kurulacağını anlatan İl Sağlık Müdürü, hastaneye yeni atanan radyasyon onkolojisi uzmanı ile kanser taramalarının gerçekleştirileceğini kaydetti. İlter, merkezin erken teşhis ile hayat kurtaracağını sözlerine ekledi.

 

 

4 Haziran günü okulların topluca çevre temizliği etkinliğine katılacağını hatırlatan İlter,  kenelere karşı dikkatli olunmasını da istedi. Düzce’de riskli bir vaka ile karşılaşılmadığını söyleyen İlter, yine de giysilere dikkat ederek veya koruyucu ilaçlar kullanılarak tehlikeye meydan verilmemesi gerektiğini söyledi.