Ramazan yaz ayına denk geldi. Sıcak havalarda, fazla fiziksel aktivite yapıldığında, fazla proteinli ve tuzlu besinler tüketildiğinde terleme ile atılan sıvı miktarı da artıyor. Böyle durumlarda vücudun sıvı/su gereksinmesinde de artış oluyor. Bu nedenle sıvı kaybını önlemek ve orucumuzun kuvvetli olması için sağlam bir sahur yapmamız gerekiyor.

Uzmanlar Sahurda yediğimiz yemeklerin bünyemiz için öneminin büyük olduğunun vurgulayarak sahurda daha çok kahvaltılık türünde yiyecekler ve bol bol meyve tüketilmesi konusunda tavsiyelerde bulunuyor. Sahur ve iftar sırasında dengeli sıvı tüketimine dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen uzmanlar, sahurda su ihtiyacını arttıracak tuzlu şeyler yememeleri konusunda vatandaşları uyarıyor.

Uzmanlar sahurda dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıralıyor;
Sahurda kahvaltılık yiyin. Meyve yiyin. Su ihtiyacınızı arttıracak tuzlu şeyler yemeyin. Pilav çok çabuk mideyi terk edeceği için çok çabuk acıktırır. Şarküteriler olmasın. Su tüketimi 2 litreye kadar çıkmalı, yemek sırasında çok su içmeyin özellikle iftarda. Sahurdan sonra 1 saat oyalanın, hemen yatmayın.

Haber; S. KAŞKIR