İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek Düzce’de bulunan domuz gribi vakalarının sağlık durumları hakkında açıklama yaptı. Açıklamasında şöyle dedi; “İlimizde her gün yapılan takiplerden sonra domuz giribi en iyi şekilde kontrol ediyoruz. Şu anda yatakda yatan ve tedavi gören 29 kişi var. Bunların 21i şifalı bir şekilde taburcu oldular. 7 hastamız Muncurlu’da ki pandemi hastalığı biriminde bir hastamız ise üniversite hastanemizde tedavi görüyor. En başından beri spastik hastamız olan çocuğumuz halen yatmaktadır. Fakat her hangi bir kötü durumu yoktur. Tam tersine gittikçe iyileşmektedir. 2 Tane gebemizde şifalı bir şekilde taburcu olan hastalarımız arasında bulunuyor. Hastalarımızın yaş ortalamasında ise en çok 5-14 yaş arasında 13 kişi olarak bulunuyor. 0-4 yaş arası 6 vaka, 15-24 yaş arası 3 vaka ve 25-44 yaş arası 3 vakamız olmak üzere toplam 29 vakamız bulunuyor. 45 ve üstü yaşlarda ise şu anda vaka bulunmuyor. Bu hastalarımızın okullarında homojen bir dağılımda homojen bir durum söz konusu. Fakat herhangi bir hastalık durumu ortada yok. Bugüne kadar 26 vakada pandemi virüsü bulunmuştur. Bu bulguların 18'inde pozitif 4 tanesi negatif olmuştur. 4 vakamızın da sonuçlarını beklemekteyiz. Şu anlık yoğun bakımda yatan herhangi bir kişi yoktur. Bu vakalarımızın hiç biri pandemi aşısı olmayan kişilerdir.

Ayrıca yapılan açıklamalarda şu bilgilerede yer verildi;

Pazar günü merkez hastanemize, Üniversite hastanesine ve Muncurlu'da bulunan hastanemize 935 kişi pandemi hastalığı nedeni ile başvurmuştur. Fakat bu sayıda bugüne kadar düşüş yaşanmıştır. Pazartesi günü 735 kişi, Salı günü 688 kişi ve bugün saat 11 itibarı ile 181 kişi hastanelerimize başvuru yapmıştır. Bu sayılarda bir miktarda olsa azalma görülmüştür. Bazı hastalarımıza ayakta tedavi yöntemi ile tedavi ediyoruz.

Bayram ile ilgili bazı tedibirleride aldık. Bayram nedeniyle resmi kurumlar kapalı olacaktır. Bu nedenle ilçelerimizde sağlık poliklinikleri 12:00-20:00 arası açık tutulacaktır. Yığılca'da bulunan sağlık polikliniği ise 24 saat vatandaşlarımıza hizmet verecektir. Bazı aile hekimlerimizin durumları ise 21:00'a kadar önemli yoğunluklarda mesai vardiyası yapılacaktır. Merkez hastanemiz ve Muncurluda bulunan pandemi birimimiz bayram boyunca açık tutulacaktır. Ben tüm Düzceli hemşerilerimin bayramını kutlarım” dedi.