Daha önce birçok kez kapanan hayvan pazarı bilindiği gibi geçtiğimiz ay Kadıoğlu, Kaymakçı, Karadere Hasanağa ve Derdin köylerinde görülen Asya tipi şap hastalığı nedeni ile 2 Haziran tarihinde tekrar kapatılmıştı. Şap hastalığı görülen köylerde yapılan incelemeler sonucu hastalık geçene kadar hayvan pazarı kapatılmıştı.

Kapatılan hayvan pazarı ile ilgili Tarım Müdürlüğü birçok kez açıklama yapmış ve şap hastalığı Düzce’den tamamen silinene kadar hayvan pazarının açılmayacağı söylenmişti. Son olarak Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, hayvan pazarının 18 Temmuz tarihinde açılacağını ifade etmişti.

Bugün Vali Yardımcısı Atilla Durmuş başkanlığında toplanan Hayvan sağlığı ve zabıta komisyonunda alınan karar ile hayvan pazarı tekrar açıldı. Komisyonda alınan kararlara göre şap hastalığının iyileşmesinden sonra 30 gün içerisinde yapılan kontrollerde şap hastalığının görülmediği belirlendi.

Bununla birlikte karantina altında bulunan bölgelerde de karantina kaldırıldı. Alınan bilgiye göre hayvan pazarının 21 Temmuz Perşembe günü tekrar faaliyete geçeceği ifade edildi.

Haber; R. BAL